Aloa organsko vino, maslinovo ulje i rakije

image

O našem vinu

Naši vinogradi su locirani na južnoj padini otoka Brača. Naša obitelj ih obrađuje zadnjih 2 stoljeća. Tajne i tradicija obrade i proizvodnje se prenose s generaciju na generaciju. S vremenom smo unaprijedili naš proizvodni proces s metodama organskog uzgoja i dalje s biodinamičim vinarstvom.
Naše vino je zaštičenog podrijetla Zagradac Mali. Proizvodimo dvije vrste vina. Prvo je crveno vino Plavac Mali, dok je drugo Rose. Naša vina možete kušati i kupiti u našem kampu Aloa.

image

Naša proizvodnja

Smatramo da je pogotovo u današnje doba organska proizvodnja vrlo bitna u proizvodnji vina. Zbog toga imamo više manjih vinograda na više lokacija, a sve se nalaze u blizini mora na južnim padinama otoka Brača, udaljeni par kilometara jedan od drugog. U proizvodnji našeg vina nekoristimo nikakve aditive, niti kemijske preparate u održavanju naših vinograda. Kao rezultat ovakvog načina proizvodnje dobivamo ograničenu količinu grožđa/vina.
Kad smo prvi put vidili konačne rezultate organske i tradicionalne proizvodnje, počeli smo "kopati" dublje u povijest proizvodnje vina. Tako smo počeli koristiti principe biodinamičkog vinarstva u našem proizvodnom procesu.
Za više informacija o našem vinu, slobodno nam se obratite na recepciji!

Biodinamičko vino je elegantno, gutljaji idu niz vaše grlo glatko, jedan za drugim. Kod biodinamičkih vina imamo i prednost sporije oksidacije, tako kad otvorite bocu ona može ostati takva tjedan dana ili više, bez gubljenja ukusa ili kvalitete!
Večina mase grožđda se dobiva procesom fotosinteze - što u biti znači pretvaranja čiste energije u materiju!
Grožđe nastaje uz prisutstvo dviju sila. Prva je gravitacija dok je druga Sunce. Tijekom zime gravitacijska sila je prejaka te za posljedicu ima to što plodovi nerastu. U proljeće sile su izbalansirane tako da vinograd počinje rasti, dok tijekom ljeta, sunce postaje prejako tako da loza pokušava zaštititi sjeme s slojevima od grožđa.

Naš glavni cilj s ovim procesom je da dovršimo ovu transformaciju proizvodnje, tako da dobijemo terroire, vino koje će čuvati zemlju, klimu, sortu i čovjeka.

image

O našem ulju i rakiji

Kao i kod vina naša tradicija proizvodnje maslinova ulja i rakije. Naše ekstra djevičansko maslinovo ulje dolazi iz maslinika koji se nalaze na južnoj strani otoka Brača uz more. Naše ekstra djevičansko maslinovo ulje je proizvedeno po svim standardima organske proizvodnje.
Uz vino i maslinovo ulje, proizvodimo i različite rakije napravljene od domaćeg voća. Tu je poznata Lozovača, Višnjevac, te druge od oraha, smokve i mirte!

O našem smještaju