New Website with updated prices and Accommodation offers is available @ aloa.hr

MORE INFORMATION

Aktivnosti u i oko kampa

image

Iznajmljivanje kajaka

U našem kampu možete iznajmiti kajak ili SUP (stand up paddle). U okruženju samog parka nalaze se manje i veće plaže, te skrivene uvale idealne za odmor nakon dužeg veslanja. Samo okruženje obliuje prekrasnom prirodom te pogledima koji oduzimaju dah, pretvarajući samo veslanje u posebno iskustvo.
Možete posjetiti selo Murvicu ili poznatu plažu Zlatni rat u kratko vrijeme! U blizini našeg kampa se nalazi mala morska špilja golubnjača koja je isto tako zanimljivo mjesto za posjetiti!

Za više informacija slobodno se raspitajte na recepciji samog kampa.

image

Pješačenje

Okruženje samog kampa nudi idealnu priliku za duge šetnje i vožnju bicikla! U okruženju se nalazi mnogo povijesnih lokaliteta.

Eko Etno selo Murvica - se nalazi zapadno od kampa. U Murvici možete najbolje vidjeti primjere stare gradnje. Ako želite probati izvorna dalmatinska jela, posjetite izvrsne restorane u Murvici.

Zmajeva špilja - se nalazi između samog kampa i sela Murvice, 4 kilometara udaljena od Bola. Špilja je dobila naziv po reljefu zmaja uklesanog u sam kamen. Špilja je služila kao hram i sklonište glagoljaških svečenika. Reljefi na samoj špilji su spomenici samostanskom životu svečenika u 15 stolječu. Špilja je 20 metara široka i podjeljena na 4 prostorije. u prvoj prostoriji nalazi se kapelica Naše Gospe. Reljefi djevice, anđela, mjeseca, zmaja te ostali motivi su isklesani u litici. Mnogi znanstvenici su pokušali objasnit samo značenje, najprihvačenija teorija je da su motivi snažno spoj kršćanske te staroslavenske mitologije. Posjet Zmajevom špilji je moguć samo s vodičem.

Stipančić pustinja - je osnovan u drugoj polovici 15 stoljeća ispod dominirajuće litice zvane Hib, između Bola i Murvice. Od sredine 15 stoljeca na viokim mjestima iznad mora nastajale su ovakve pustinje koje su osnivali svečenici iz Poljica i Splita Pustinja Stipančić je bila naseljena s franjevačkim redovnicima, te pobožnim ženama koji su pripadali zajedno pustinjačkoj zajednici, te su posvetili svoj život predanoj molitvi daleko od naselja i drugih ljudi, te su sav svoj imetak predali zajednici. U samoj pustinj se nalazi i mala crkvica s posvetama B. V. M. i SS. Cosmas i Damian, te godina 1477 su uklesani na samo pročelje crkve.

Dračeva luka - se nalazi na južnoj strani otoka, nedaleko od Bola i Murvice. Uz samu uvalu s prekrasnom plažom, Dračeva luka je obavezno mjesto za posjetit za svakog zaljubljenika u povijest radi ostataka samostana iz 15-og stoljeća.

image

Sport i tereni

U sklopu kampa nalazi se teren za košarku.

Uz plažu našeg kampa nalazi se skladište gdje možete pohraniti vašu opremu za kiteboarding i windsurfing.
Ako se želite unaprijediti ili želite naučiti jedriti na dasci ili s zmajem, naši instruktori Vam mogu savjetovati neki od tečajeva. Za više informacija pogledajte windsurfing i kitesurfing školu.
Uz samu plažu nalazi se u moru ponton za lakši start ako kitesurfate! Teniski tereni te teren za nogomet nalaze se nekih 1.5 km od kampa, u sklopu teniskog centra Bol.

Saznajte više o kitesurfing školi!